کارزار های حمایت مردمی در صفحات اجتماعی از پناهندگان هزاره در اندونزی

دای نیوز؛ در روزهای اخیر، موجی از حمایت‌های مردمی در صفحات اجتماعی نسبت به وضعیت اسف‌بار پناهنده‌گان هزاره در اندونزیا به راه افتاده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشر تصاویر، ویدیوها و نوشته‌هایی از شرایط دشوار این پناهنده‌گان، تلاش دارند تا توجه افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی را به این بحران انسانی جلب کنند.

هزاران پناهنده‌ هزاره، که در پی تهدیدات امنیتی، تبعیض‌های سیستماتیک و آزارهای قومی و مذهبی از افغانستان گریخته‌اند، سال‌هاست در شرایط غیرانسانی در اندونزیا به‌سر می‌برند. این افراد عمدتاً در کمپ‌های مهاجرین در شهرهایی چون جاکارتا، بوگور و مدان زندگی می‌کنند؛ بدون دسترسی به حق کار، تحصیل، خدمات صحی و آینده‌ای روشن.
در این میان، فعالان مدنی، خبرنگاران و چهره‌های فرهنگی در شبکه‌های اجتماعی چون فیسبوک، توییتر (X) و اینستاگرام با هشتگ‌هایی مانند #HazaraRefugees و #RefugeesInIndonesia کارزارهای آنلاین راه‌اندازی کرده‌اند.

هدف این کارزارها رساندن صدای این پناهنده‌گان به گوش سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهنده‌گان (UNHCR) است.
یکی از کاربران توییتر نوشته است: «آیا جهان این کودکان بی‌سرپناه و بی‌آینده را نمی‌بیند؟ جامعه جهانی نباید بیش از این در برابر وضعیت پناهنده‌گان هزاره در اندونزیا سکوت کند.»
همچنین شماری از فعالان حقوق بشر افغانستانی در کشورهای غربی با نشر نامه‌های سرگشاده از کشورهای مهاجرپذیر خواسته‌اند تا زمینه‌ی اسکان مجدد این پناهنده‌گان آسیب‌پذیر را فراهم کنند.

بر اساس آمارهای منتشرشده، بیش از ۷ هزار پناهنده افغانستانی در اندونزیا حضور دارند که بخش بزرگی از آنان از قوم هزاره هستند. بسیاری از آنان بیش از ۵ تا ۱۰ سال است که در این کشور به‌سر می‌برند؛ در حالی‌که هیچ راه روشنی برای دریافت اقامت یا انتقال به کشور ثالث ندارند.

این در حالی است که سازمان‌های حقوق بشری همواره اندونزیا را به نقض حقوق پناهنده‌گان متهم کرده و خواستار بهبود وضعیت آنان شده‌اند.

دای‌نیوز این موضوع را همچنان دنبال خواهد کرد.

خبرگزاری دای‌نیوز

End13YearsInLimbo_Indonesia

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *